SALAM HIJABI queen! TQ VISIT MY BLOG

WALK IN
MIQAYLA CONCEPT
NO 1- 2A OFF JALAN 3/70
BANDAR BARUBANGI
43650
BLOG > miqayla.blogspot.com
shawluver.blogspot.com

WHATSAPP 019 2815510
INSTAGRAM miqayla_concept

ONLINE VENDOR CONCEPT BOUTIQUE

ORDER FORM

EMAIL to syarifah1108@yahoo.com

1>NAME/ NAMA
2>ADDRESS / ALAMAT
3>CONTACT NUMBER /NOMBOR TELEFON
4>>CODE ITEM

BOOKING VIA EMAIL VALID WITHIN 2 DAYS (48 JAM) ONLY

OR/ ATAU

SMS / WHATSAPP/VIBER to
019 2815510 (SYA)


NAME
ADDRESS
CODE ITEM

BOOKING VIA SMS VALID 24 HOUR ONLY(24 JAM)

follow us at ig miqayla_concept
fb shawluver full
fbpage shawluver.blogspot


Saturday, December 14, 2013

COLLAGEN PLUS VITAMIN E bahaya??

SALAM dear,maaf kali ni entry sya pasal collagen e plus ni k,,bukan pasal shawl
TERGODA dengan iklan kat fb n tgk ramai pakai cantik jer so last week sya pun gatal beli..tp sebelum beli sya dah GOOGLE dulu n tgk review..ramai bagi feedback yang bagus,,so sya pon beli la..yang sya beli tu cnfirm ori..
so balik tak sabar nak pakai uolss..sorok2 tu,,tak nak nanti cik abang nampak..^_*

HARI PERTAMA PAKAI TU..sya cuci muka n pakai night cream..pergh pedih kulit muka..merah2..
sya try google..ramai kata mmg pedih sikit,,ok takpe..teruskan..amboi
HARI KEDUA PAKAI>>kulit kering..so mmg tak leh pakai mekap
HARI ketiga...pakai lagi,,tgk kulit ssya makin ok la..bintik hitam hilang..so dlm hati suke dah ni..mmg taknak tukar produk lain..dah 5 hari pakai...TETIBA ..sya dapat allergi la..tumbuh merah2 ruam pada tgn n muka tu!..OMG!
so sya pergi klinik..doc kata u ada mkn apa2 tak?kosmetik ke?kalau bole cuba detect apa yang menyebabkan u jadi mcm ni..klu tak dia akan berulang..sya gatal2 tu sampai 4 hari,,on off tau..seksanya tuhan yang tau..ALHAMDULILLAH skrg bru je ok..
tak bole tido tau..geram punya pasal sya google makanan yang menyebabkan alergi kulit n bahan cosmetic yang bole menyebabkan allergi..


SO HASIL dari carian 

                                                10 JENIS RACUN DALAM COSMETIK!

                                                Inilah 10 Jenis Racun Dalam KosmetikDengan semakin beragamnya produk ‘kosmetik alami’ yang muncul di pasaran saat ini, semakin membuat kita frustrasi dalam menemukan produk yang benar-benar tepat dan terbaik. Kita harus benar-benar jeli membaca komposisi produk kosmetik yang tercantum dalam label, jika tidak ingin kulit wajah bermasalah. Karena tidak jarang produsen kosmetik menggunakan bahan-bahan berbahaya bagi tubuh.

Berikut ini, Christopher Drummond, seorang penata rias selebriti menyebutkan 10 daftar racun yang umumnya ditemukan di dalam produk kosmetik Anda :
1.MIDAZOLIDINYL UREA AND DIAZOLIDINYL UREA
Ini adalah kandungan yang paling umum digunakan untuk bahan pengawet setelah parabens. Bahan utamanya adalah formaldehida, yang dikenal untuk mengawetkan mayat, dan sangat berbahaya bagi kesehatan manusia. Dapat menyebabkan dermatitis (radang kulit), luka bakar, inflamasi, dan pengeluaran air mata.
2. METHYL AND PROPYL AND BUTYL AND ETHYL PARABEN
Digunakan sebagai penghambat pertumbuhan bakteri dan untuk memperpanjang batas waktu kadaluarsa produk. Meskipun diketahui beracun, namun kandungan ini masih banyak digunakan. Efek yang mungkin terjadi adalah timbul banyak reaksi alergi dan ruam kulit.
3. PETROLATUM
Hindari petrolatum atau parfum berbahan petrolatum, karena ini merupakan sebuah byproduct dari produksi minyak bumi atau bensin.
4. PROPYLENE GLYCOL
Idealnya, ini adalah gliserin sayuran yang dicampur dengan alkohol yang terbuat dari gandum. Propylene Glycol ditemukan pada beberapa produk kosmetik dan pembersih wajah. Zat ini dapat menyebabkan kemerahan pada kulit dan dermatitis kontak. Bahkan penelitian terakhir menunjukan bahwa zat ini juga dapat merusak ginjal dan hati.
5. PVP/VA COPOLYMER
Zat kimia yang hasil keluaran minyak bumi ini digunakan pada produk hairspray dan kosmetik lainnya. Dianggap dapat beracun, karena partikel-partikelnya dapat menyebabkan masuknya benda asing pada paru-paru orang sensitif.
6. STEARALKONIUM CHLORIDE
Stearalkonium klorida dikembangkan oleh industri kain sebagai pelembut kain. Namun, zat kimia ini juga terkandung dalam kondisioner dan krim rambut. Bahan ini dapat menyebabkan reaksi alergi.
7. SODIUM LAURYL SULFATE (SLS)
Zat sintetis ini biasanya digunakan pada produk sampo untuk membersihkan dan menciptakan banyak busa. Efek yang ditimbulkan zat ini adalah iritasi pada mata, ruam kulit, rambut rontok, ketombe pada kulit kepala dan reaksi alergi. Sering kali kandungan zat ini disamarkan dalam pseudo-kosmetik alami dengan penjelasan dalam tanda kurung “berasal dari kelapa.”
8. SYNTHETIC COLORS
Bahan sintetis warna diyakini sebagai penyebab kanker. Jika dalam produk kosmetik tertera kandungan ini, jangan sekali-kali menggunakannya.
9. SYNTHETIC FRAGRANCES
Wewangian sintetis yang digunakan dalam produk kosmetik mengandung sebanyak 200 zat kimia berbahaya. Bila Anda menggunakan produk wangi maka semua bahan kimia berbahaya bisa diserap dalam aliran darah melalui kulit. Bahan kimia ini dapat mengakibatkan efek samping seperti sakit kepala, pusing, ruam, hiper-pigmentasi, kekerasan batuk, muntah dan iritasi kulit.
10. TRIETHANOLAMINE
Sering digunakan dalam kosmetik untuk mengatur PH dan sebagai dasar bagi banyak produk pembersih. TRIETHANOLAMINE dapat menyebabkan reaksi alergi, termasuk masalah mata dan kekeringan pada rambut dan kulit. Bisa beracun jika diserap ke dalam tubuh dalam jangka waktu yang panjang.




sila baca n0 2 n 10..so skrg terjawab la kenapa kulit sya gatal2 sampai tu skali..tgn n muka teruk..alhamdulillah skrg dah ok....sya sekadar berkongsi je k..masing2 punya hak lah ya..so skrg sya dah buang je benda ni walau pun br pakai tak sampai seminggu,,


PESANAN>>sebelum membeli buat research dulu bahan2 yang terkandung didalamnya..kalau bole beli la brg yang ada kelulusan KKM ..PERINGATAN untuk DIRI SENDIRI :))..

101 comments:

  1. sy penah tengok kat FB dua kaler cream ni memang orang buat jual dalam kuantiti yg banyak..tapi dengan lain2 jenama..iskhh bahye kan..ntah ape2 la campuran dalam tuh..

    ReplyDelete
  2. hmm...saya pun pakai tapi since pakai tu kulit kepala mcm berjerawat...satu kepala...so agak merisau kan jugak...bette stop dulu lah kot kan...haish.....saya share ye info u :)

    ReplyDelete
  3. Lovelywa @sekarang ni macam2 la dear..masing2 sibuk kejar duit tanpa usul periksa dlu brg yang diorang jual..kita sbg pengguna kena hati2

    ReplyDelete
  4. @evisukyme..yup2 better u stop lah dear.jgn pakai dah..dah sah2 kandungan dia tu ada racun yang bole menyebabkan alergi/ruam kulit..ok no prob ;))

    ReplyDelete
  5. sy dah pakai krim cmni sejak 2012..tp berhenti lepas dah teruk n sakit..what can i say is, i regreted it so much..walaupun kulit dah baik but side effect chemical tu still ada..now tangan kebas2, sakit kat dua buah pinggang..xtau bila akan sembuh.. yg buat lagi sedih bila dah bgtau bahayanya pd rakan2 yg pakai krim tu, but they still use it..rsa powerless..diorang akan sakit but xleh buat pape...T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe dear.janji kita dah nasihat. .Nak dengar or tak terpulang masing. .

      Delete
    2. Ya Allah dear..sampai mcm tu ke?takut ya sya dengar..

      Delete
    3. sis pkai krim jenama ape ye smpi cmtu sekali? takutnya :( klo brand babies blink ok ke?

      Delete
  6. Thanks 4 d info, dear! Anak akk baru semlm mintak belikan sbb kwn2 dia pakai....nasib baik akk google dulu pasal produk ni....anyway, u're gorgeous just the way u r.....stay gorgeous!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most welcome dear. .jangan beli sis..Tq for d compliment ya.sya ni biasa2 aje

      Delete
  7. Saye da pkai cpve nih semggu memg gtl2 kat leher lagi merah menyale mcm ruam gitu..tp bila saye pm balik seller tu die ckp memg cm tu tindak bls..lelme die ok ckp...tp mmg merah mcm ruam kt bby tu..sye x taw nk buat ape..ader sesapetaw nk hilng kn gatal nih cm ne tkut la die kekal cm tu.nk kuar pon malu... :"(

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai ja produk yg takda bahan kimia mcam saya..huhu..walaupon lmbt proses pemulihan tp alhamdulillah ok..

      Delete
  8. Takut plak rase sye da pkai semggu da nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Better u buang je dear..takut nanti lagi teruk

      Delete
  9. naseb baik lah saya terbaca blog nie..sebab sy ade ternampak dekat kedai...harganya RM 8.90 cream nye and RM 4.90 for the beauty soap... saya ingat nak beli lah...sebab macam murah kan..tp nseb baik sy google dlu and terjumpa blog nie...thanks Sya...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ure most welcome dear.sharing is caring

      Delete
  10. cuba check semua ingredients dy.xda satu pun yg x bahaya.smuanya chemicals yg xberapa elok.khasiat yg dy claim xda dlm ingredients pun.kwn ada pakai,so rsa nk check jga.bgus la..baik berhenti.skrg nk pakai apa pun kna tgk ingredients dy dlu.

    ReplyDelete
  11. Seed.betul tu dear...sgt setup dgn u

    ReplyDelete
  12. Ya Allah.. Trima kasih kak Sya sbb post ni.. Sy hmpir beli..

    ReplyDelete
  13. Ha??? Ptut la sy kna elergik sec tbe2 kt tgn n bdn.Mmg sblm ni ada elergik pn tp br tau bhn produk ni antara puncanya.Bhy btul la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zara luvcolor ye ke. .seksakan kena alergi. Dah2. .u stop pakai n buang je dear..mmg bahaya

      Delete
  14. saya baru ingat nak beli , selamat tegerak hati nak google dulu .. thanks for that info akak :D

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpulang dear,,sya sekadar berkongsi apa sya alami..klu takde side effect apa2 alhamdulillah..

      Delete
    2. saya pun sama jgak pkai tp dh org ckp mcm ni jd tkot lh plak..blog ni kata x elok blog yg stu lg kata elok..confuse lh mcm ni..mcm2 lh..google punyer psal kpala pening elok ke x produk ni??

      Delete
  16. Mmg betul produk ni x baik. Sy dah cuba n skg sy alami apa yg sya alami. Mmg pedih gila muka ni, kulit siap terkupas. Nak diikutkan, kulit muka sy lebih baik sblm ni. Dah pkai, jd mcm ni pulak.. :(
    Sya, awk buat cmna utk pulihkan kulit awk?

    ReplyDelete
  17. Mmg btl produk ni x baik. Sy dah try n skg sy alami apa yg sya pena alami. Mmg pedih gila weh, terkupas kulit kat muka ni. Dah pkai, tmbh teruk pula. Kulit muka sy lebih baik sblm guna produk ni, huh!
    Sya, awk wat cmna utk pulihkan kulit awk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elle Anne>>sya stop n seminggu juga sya tak berani nak pakai ape2 tau..pastu perlahan2 cari produk yang sesuai..Alhamdulillah sya dah jumpa produk yang ok..beli kat GUARDIAN je,,SYA paka NEUTROGENA je skrg

      Delete
    2. mse stop gne produk ni.. ad pape kesan x?

      Delete
    3. takde..sya bg kulit rehat..basuh dgn air je muka.tak pakai mekap.tak pakai pencuci apa2

      Delete
  18. terima kasih atas nasihat....saya guna produk ni dah 6 buln...kerap gunakn sabun mencuci muka dan krim hanya dipakai 2-3 kali shj seminggu...alhmdulillah...xder apa2...kulit sy agak sensitif..pernah guna safi..safi rania...syurah...etc...tp semua x beri kesan malah berminyak n muka keluar jerawat...saya cuba guna produk ni alhmdulillah...bukan semua produk sesuai utk semua..adakala seseorg allergi jg dgn bahan semulajadi..jadi individu kena allert dan jika kesan sampingan itu berlanjutan mmg kena stoplah...kan..apapun tq for sharing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agree sgt2 dgn u sis hanim. Sy pn dh lbh 3 bln guna..alhamdulillah ok jer. Bila rsa kulit dh ok..x perlu gna setp ari. Yg ada prob tu rsanya mmg x serasi

      Delete
    2. saya pun stuju jugak dgn hanim. saya dh pkai krim ni dh brbulan. dkt setahun camtu. mula2 pkai mmg pedih, sbb saya pkai banyak. lepas tu try pkak sikit then ok, kulit sy makin ok. alhmdulillah.. tp kena sapu sikit jela.. saya sapu nipis2 je.. krim malam pn ada pkai ada x. ok je.. mgkij btol la ats ksesuaian kulit. dl pn saya pernah pakai safi, olay, loreal, hmm.. makin byk jerawat n kulit jd berminyak sgt, x sekata.. naik jrawat je.. x sesuai..

      Delete
  19. dah pakai selama 4 hari.. kulit makin pedih, kering dan gelupass.. risauu..
    thanks 4 info. xnak pakai dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shida>>iya dear..mula2 mcm tu la kesan dia..alhamdulillah..better stop je..

      Delete
  20. Saya dah pakai produk ni 2bln tetiba naik biji biji kecil kat dahi...then saya stop sbb takut pulak...sebelum ni dahi saya licin jer...ade sesape mengalami mcm saya??bole share tips mcm mane nak hilang kan biji biji kecil kat dahi ni?? 0126791577 bole tlg whatsapp sy...saye runsing ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nerra Elleya>>sama dgn sya dear,, sya pon pakai..kat muka clear mula2..tapi naik jerawat kat dahi n kepala..awak kena stop pakai,, n bg kulit rehat dulu..baru cari produk baru..mcm sya buat hari tu..alhamdulillah skrg dah ok

      Delete
  21. Sy dah lama beli produk nie... tp baru² nie baru sy guna... so far skrg ok ok jer... tp hati cam xtenang sbb ade terbaca pasal produk nie kat fb.. so sy terus google... dan terjmpa blog nie.. tq sis..byk info yg berguna.. so sy akn stop terus gunakn produk nie.. takutlah...

    ReplyDelete
  22. Sy dah lama beli produk nie... tp baru² nie baru sy guna... so far skrg ok ok jer... tp hati cam xtenang sbb ade terbaca pasal produk nie kat fb.. so sy terus google... dan terjmpa blog nie.. tq sis..byk info yg berguna.. so sy akn stop terus gunakn produk nie.. takutlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yeke..alhamdulillah la takde apa2 dear,,ok sama2 :)

      Delete
  23. Saya guna nak masuk 2 minggu dan skrg gatal. Terima kasih atas info ni. ;-)

    ReplyDelete
  24. Ya Allah..betul ke akk...sy dh pkai sejak bln 11..2013..tahun lpas...bagaimana akk..sy pkai ok je...tp akk sy takut la plak...macam mana ni..dh confuse..... Adakah ianya boleh mnyebabkan kanser?

    ReplyDelete
  25. Itu kesan yang jadi pada akk dear..klu ok dengan u up to u dear..akk sekadar sharing ,,terpulang pada masing2 k..ada org ok ada org kena mcm nasib akk ni la :(( teruk jugak la masa tu..tak klua umah langsung

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari da hari ketiga sy pakai , kulit mengelupas , pedih nak mampos , gatal gatal , kulit macam terbakar , nak senyum pon rasa cam kulit terkoyak , disiat siat , so skunk cmne na pulihkan balik kulit kita er sis ? tensyennyaaaa :'(

      Delete
    2. yana lakalaka..try jgn pape dulu k dear..bagi kulit tu rehat ya..skrg akk pakai nour ain..bagus

      Delete
  26. tq share for info.. sy bru tergerak hati nak jual produk nie.. nasib baik terjumpa blog awk.. tak jadi sy nak jual. taknak la sy jual produk tak bagus walaupun banyak permintaan. anyway, singgah kat page sy ye https://www.facebook.com/DesaraShop?ref=hl

    ReplyDelete
  27. sekarang akak pakai produk ape ye ? saya ade pakai, cpve ni kulit mengelupas... bila pakai krim siang dia lagi jelas penampakan pengelupasan tu. tolong saya kak. saya takut.apa yg kene saya lakukan ye?

    ReplyDelete
  28. Assalammualaikum sis, sabun dia tu takleh pakai jugak ke?

    ReplyDelete
  29. Assalammualaikum sis, sabun dia tu takleh pakai jugak ke?

    ReplyDelete
  30. sy gna krim ni nk msuk sbulan.. pastu ade jerawat tumbuh kt klit kpla..
    memang krim cillagen ni tak elok ke?

    ReplyDelete
  31. sy gna krim collagen ni hmpir sbulan .tk lma tu ada timbul jrwt kt kulit kpla.
    mmg krim ni tak elok ke?

    ReplyDelete
  32. tq...akak sb bgtau sal prduct nie,tpi muka sya npk ok jek..tpi ble tgk prduct nie kat fb,sya jd tkt nk truskan...

    ReplyDelete
  33. saya skunk dah hari ketiga , mengelupas teruk , senyum tuhh rasa terkoyak je , kulit terbakar , pedih nak mampos sampai demam . so camne nak pulihkan balik er n nak sejukkan muka balik ? grrrr , tensyennya :'(

    ReplyDelete
  34. terima kasih atas maklumat.. sy pun terjebak dengan produk ni, n muka sy gelupas sikit.. sy pakai sbb adik sy yang belikan, kulit dia ok, dah lama dia pkai, menyesal rasa guna. dah la muka sy tak ada la teruk sangat. terima kasih banyak2 atas maklumat yang sangat berguna... :)

    ReplyDelete
  35. I dengar ramai cakap krim produk ne tak ok. U rasa pencuci muka dia pon sama tak?? Cuz I just guna pencuci muka je. rasa was-was pulak nak guna.

    ReplyDelete
  36. mula2 pakai night cream tu dah rasa pelik dah sebab nampak berkilat.tapi abaikan saja sebab muka jadi lebih putih.tapi lepas jumpa blog nie dah terjawab dah semuanya..memg x nak pkai dah..

    ReplyDelete
  37. ptut laaa muke jdy mcm allegic teruk tibe2,rase mcm panas je muke,mcm terbakar..sye bru terbace psl produk ni ade mercury,klaw sye bce dlu,mesti sye dah stop dulu..seriously,skang sye taw daa ape punca muke sye teruk,merah,berjerawat tanpe henti..ya Allah,thank you so much for this precious info,klaw x sye still pkai n salahkan cara pemakanan sye yg takde kene ngene langsung..dah laa sye recommend kat rmai org,kne suh dorg stop niey..hwaa..:(

    ReplyDelete
  38. saya dah kena macam ni.. menyesal sgt.. skang ni ruam merebak kt muka.. pakai sabun je pun, mula-mula pedih then mngelupas.. brape hari terus ruam naik sikit demi sikit dah macam kulit buaya.. sedih gile sbb x pernah alergik ape2 pun sebelum ni

    ReplyDelete
  39. huuuu...tol ka ni kak..sy dh hmpir 2 mggu gna nii.. firstly sy bli nii pon coz da kwn offer kta nii bgus tok hlang kn jrawat.. tp mkin lma pkai plak muka mkin prah... pdih ,,, pas tu tkut nk gna sy stop laa,,
    klw leh nk tya produk pa yee yg baek tok hlang kn jragat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pakai nour ain je skrg dik..bagus.kulit makin cerah n tak mengelupas

      Delete
  40. jom amalkan set kesihatan kulit shaklee. dh stahun sy gunakan mmg bgus n bkesan. rawat dari dalm lagi bagus drpd guna sebarangan produk luaran. contact sy dtalian 017-9717008 utk maklumat lanjut

    ReplyDelete
  41. Kat kotak sabun pencuci saya ada nampsk bahan ni. Mengunakan placenta maksudnyer uri so kena hati2 sebb tak tahu uri apa n halal ke.. klu boleh elakkan bahan ada uri

    ReplyDelete
  42. Saya pakai 2 tahun takde apa apa masalah pun. ..

    ReplyDelete
  43. Saya rasa akak allergy kat beewax kot

    ReplyDelete
  44. saya dan adik beradik pakai dan siap jual produk..alhamdulillah xde apa2 kesan dan customer pun feedback yg positif..customer pun bertambah setiap hari..hanya seorg je customer saya feedback muka dia naik jerawat lps pakai..tp dia bgtau juga yg muka dia mmg sensitif pada apa2 produk..jd saya nasihatkan dia supaya ambil produk yg cuci dalaman..
    jika ada sesiapa yg berminat nak beli set collagen ni, blh buka fb saya www.facebook.com/atie abllah..insyaallah ori 100%..

    ReplyDelete
  45. jujur ckp...sye pkai mmg ok..mula2 pkai ada gak mslh..lma2 ok sgt3..kwn2 rmai puji kulit sye cntik sgt...sye xpkai sgt mkup..dlu kuat mkup..skrg xdah..juz pkai bedak je..hohohohoh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis dah pkai brape lame ? sebab saya pakai dlm 2 minggu muke ade naik jerawat . sedih sgt sebab sebelum ni mmg tk de masalah jerawat , tapi kulit mmg mkin cerah cume jerawat tu je yg naik . sy dengar produk ni ade mercury , saya pun tk tahu lah mane betul ni , konfiusnye ..

      Delete
    2. sya pakai seminggu trus jadi allergik truk macam tu..trus stop dear..tak mau dah

      Delete
  46. sy pon pengguna tetap set collagen plus vitamin e ni mlah menjadi penjual lg.. time pakai perhhh.. semua tnya pkai ape..kulit merelit ..licin tnpa jerawat..putih .. cream mlm jrg sy pakai n cream siang.. cuma sabun je sy x pernah miss coz lpas guna perhh lmbut je kulit ..n kulit sy sensetif ,,tp bila guna set collagen ni time tu lega coz dh jmpa jln pnyelesaian.. hehe.. tp after 3 years .. sy termis sabun dua ari ...dua ari shja.. mula lah naik bintik2 halus di dahi.. n pelik jgk kan.. why.. lpas tu smnggu x guna set ni.. muka ..perh..sehari ..sehari..naik jerawat batu..besaw2.. uwaaaa sedih gila.. why me.. haaha.. time tu perh mmg mnyesal x sudah pkai produk ni.. muka jd teruk..doc kulit ckp if produk tu better.. even pkai3 tahun.. n then kita stop wajah kita akan terus kekal mcm sedia ada..tp without set collagen ..my face... wow.. dulu so beautifull..now so ugly.. pangkah terus set collagen... yg mna dah lma pkai tu cuba try korang stop penggunaan dua mnggu ke sebulan.. negatif or positif.. ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah!sabar k dear.so pakai apa skrg..adoi.takut plk sya dgr..syg kan kulit kita..

      Delete
  47. Sy pkai sabun n krim siang..utk krim mlm saya tk pkai..krim mlm sy pkai krim kunyit je ..kulit x ade masalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu takde masalah..bagus la dear..

      Delete
  48. dh nak setahun saya pakai produk nie..so far alhamdulillah takde jadi pape yg teruk..cume msa 1st penggunaan dulu mmg ada mengelupas , tp lelama dh ok..sekarang kulit makin lembut n nmpk glow..cume bekas jerawat je tak mau hilang..tp bila baca info nie rsa dlm dilema plak sma ada nk troskan or tak..sbb kulit sy tk bole kena prosuk yg mahal..dlu penah pkai bio essence tp naik ruam..sjak pkai cpve okay je..tp kalau stop tatau nak pakai produk ape dah , huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpulang pada u dear.nak stop or tidak..cuma pada sya dah rasa teruk..naik gatal2.mulut pon jadi mcm belon bengkaknya..so taubat mmg takkan pakai lagi dah..skrg pakai nour ain..ok sgt

      Delete
  49. Alhamdulillah jmpe blog awk nie..saya baru ada ura2 nk jual produk nie sebab anak sedara pernah cuba dan katanya bagus..

    ReplyDelete
  50. Kenapa tak masuk berita atau 999? Kenapa tak buat report? Macam kes contact lens tu?

    ReplyDelete
  51. saya dah guna produk ni hampir 3 bulan. alhmdlh kesan memang ketara daripada pakai safi, syurah , fair n lovely yg saya pakai sejak zaman skolah menengah lagi. bila balik kg. mak tanya.."akak pakai pencuci ape? muka beseri2 licin dah x nampak kusam." bila terang dkt mak last2 die pon beminat minrak dibelikan 1 set. alhmdlh kami sama2 serasi pakai produk ni. waktu saya beli, penjual ada kata yg produk ni ada jenis tiruan. jd behati2 la ya sewaktu membeli. sy memang beli dkt 1 tmpt ni je dkt kedai jual jamu tesco xtra shah alam. tmpt lain xberani nak beli. papepun thanks for sharing. kulit masing2 bebeza kan.. so kesan bebeza juga.

    ReplyDelete
  52. https://www.facebook.com/lizawati1006 terima kasih info yg berguna, rasanya lebih selamat guna produk organic yg tiada bahan kimia seperti produk Aqua International Malaysia. Alhamdulillah ok cuma kesan nya lbt sikit nk npk gebu n putih melepak mcm guna produk yg ada bahan kimia.

    ReplyDelete
  53. jadi kak gmna cara mengatasinya, kita berhenti makainya trus ada gak obat tambahan tuk memulihkannya kak, Lia Juga gitu kak kluar bintik kecil-kecil macam jerawat...
    Lia juga takut kak,
    kakakkan udh lama ntuh berhenti jd gmna hasilnya kak..??
    apa bisa balik semula lagi kak..???
    tolong informasinya ea kak..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk stop n bagi kulit rehat dlu..alhamdullilah skrg pakai produk nour ain ok..takdd masalah lagi

      Delete
  54. Replies
    1. tak berani nak komen dear..sbb akk smua tak pakai dah..krim sabun smua akk buang aje..

      Delete
  55. mcm mn nk berhenti..dia tgh pki skrg...kwn sy yg pki dia dlm dilema skrg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. stop aje lah dik..takut nanti ada terlambat plk..sbb ada kata sampai klua jerawat batu..

      Delete
  56. Saya stop semua. Just pkai argan oil siang mlm. Sabun plk sabun mh aromaterapi resdung lavender. Facemask icy spring aloe vera frm fb vanity talks.

    ReplyDelete
  57. Ada kawan pakai produk ni.dari hitam jadi putih. Tapi di kata banyak naik ruam kat muka. Saya kata baik berenti. Tapi dia mcm tak nak dengar je walhal die tahu dlm tu ade merkuri. Tapi entri kali ni mungkin boleh membantu die untuk paham.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Says pakai produk in ok slips kulit mengelupas Jerawat Dan parut hilang dlm msa kulit sye mengelupas Saya to pakai day cream Collegen tapi saye cma spu petroleum Vaseline serial petang malam Saya pakai night cream perubahan me any ketara...

      Delete
  58. haihhh bahaya..memang patut berenti dan pakai produk yang lebih dipercayai..
    kena cari yang sesuai dan tak terlalu murah..memang always suspicous

    ReplyDelete